#100lettersfromRaLu * Online! Day 54! 54th letter!

Werner, in BIBLIA PIERDUTA :

” Lumea de astazi, se auzi vocea lui Werner, traieste intr-un asemenea vid de fiinta, incat nu are curajul singuratatii. Ce sa faci singur cu propriile ganduri? Pe cei mai multi ii sperie asta fara sa stie de ce. Unora le e frica sa descopere ca nu au nimic de gandit, dar cei mai multi nici macar nu stiu asta. A fi mereu in legatura cu cineva, eventual cu grupuri mari, unde se ciripesc banalitati, prefabricate de gandire si exprimare, suprima posibilitatea oricarei reflectii, a oricarei adancimi. Abrevierile codate nu ajuta nici ele. Din contra, accentueaza gandirea automata, din reflex, adica absenta ei si comportamentul gregar. Cel mai usor de manipulat sunt cei expusi astfel la influenta unui grup de care trebuie sa apartina. Eventual cu un lider charismatic care sa gandeasca pentru ei si pe intelesul lor, care sa le cunoasca butoanele si reflexele de gandire … Paradoxul este ca, a fi mereu cu cineva, te face sa fii mai singur ca niciodata. Cu cat sunt mai multi cei cu care esti in permanenta legatura, cu atat mai rau … Relatiile devin reduse la o superficialitate ultima, la stratul cel mai epidemic cu putinta … Gandire in absenta ei, totul este prefabricat. O singuratate extrem de zgomotoasa, asurzitoare.”

IMG-20171115-WA0000

Probabil ati ghicit ca este vorba despre retelele de socializare, care nu sunt doar locuri in care suntem exact cine vrem sa fim, sunt si locuri in care uitam cine suntem cu adevarat si traim intr-o lume feerica, in care totul este minunat. Sau poate trebuie sa stie ceilalti ca totul este minunat acolo!

Ne ferim de singuratate in online. O ascundem acolo, in vazul tuturor si avem impresia ca un like valideaza ceva. Confirma cine suntem. Si poate ca asta functioneaza imediat. Insa, garantat, nu va functiona pe termen lung.

Pe termen lung avem nevoie de asumari, de acceptari si de incredere. A noastra cu noi si a noastra pentru noi. Pentru ca de singuratate nu te vindeci. Este ceva ce trebuie sa accepti, sa iti asumi si sa intelegi.

Girl, lasa pozele in care ti-ai pictat un zambet care a rezistat 3 secunde si invata sa fii fericita cu adevarat si sa zambesti offline! Online stim cu totii ca poti! Dar aia nu e fericire. Si nu ii minti pe ceilalti. De fapt, te minti pe tine!

Cu drag,

Ra Lu ❤

Publicat de

File de viata! Povesti despre oameni reali! Iubiri impartasite! Sau nu! Lectii! Asumari! Prin viata noastra trec oameni! Unii raman, altii nu! Cei care raman sunt aici! Si tot aici sunt, mai ales, cei care nu raman! Keep it real, babe! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.