#100letterffromRaLu * Cati vad cu adevarat? Day 65! 65th letter!

IMG-20170830-WA0000

De curand, dintr-un film average, drama romantica – daca exista acest gen – am extras mesajul de mai sus. Mi s-a parut complicat de simplu.

„Gaseste pe cineva care te vede!” De vazut vedem toti. Adevarat! Dar banal!

Cati vedem cu adevarat? Cati ne uitam la ce se intampla in jurul nostru si intelegem cu adevarat? Stiu eu! Si nu stiu pentru ca as fi vreo atotstiutoare. Stiu pentru ca sunt atenta. La oameni, la gesturi, la reactii si la comportamente. Mai ales la comportamente. Adesea mi se spune ca ma holbez intr-un mod atat de evident incat ar putea fi deranjant.

Dar asa vad mai bine ceea ce majoritatea ignora. Si anume, faptul ca realitatea in care traim e suficient de superficiala incat, cand o sa tragem linie, la final, o sa stim doar ce si cat nu am trait. Doar am respirat si asteptat linia aia care e sinteza vietii.

Ma uit la oameni, dimineata, in masini. Cupluri, reci, cu privirea in gol, fiecare in alta directie. O relatie nu ar trebui sa fie despre bucuria de a fi cu celalalt, in fiecare clipa? Stiu, dimineata e greu, ne simtim obositi, ne e somn si ne indreptam spre un job pe care il uram si pe care l-am schimba ieri daca s-ar putea. Aha, e ca si cum am lua o pauza de la iubire? Sau? Dimineata o punem pe hold, doar pentru ca somn si oboseala? Asta tot incerc sa-mi explic de ceva timp si nu reusesc.

Iubirea nu ar trebui sa fie despre a te bucura de fiecare clipa petrecuta cu celalalt? Nu ar trebui sa fie despre priviri jucause care sa te faca sa iesi din rutina de a conduce mecanic, o ora, intr-o aglomeratie aproape pariziana? Nu ar fi despre zambete si despre recunostinta ca, inca o zi, omul pe care l-ai ales e langa tine?

Mi-ar placea sa inteleg iubirea asta cotidiana, care e mai mult un contract de munca, decat o promisiune. Si mi-ar placea sa inteleg de ce oamenii se complac in relatii average, in loc sa caute iubirea aia care sa le taie rasuflarea, sa le provoace fluturi in stomac si sa le dea lumea peste cap.

Viata asta nu ar trebui sa fie o lupta pentru bani / succes / faima. Ce faci cu ele, daca sufletul iti e gol? Esti un fel de Grinch al relatiilor?

Eu inca mai sper ca iubirea adevarata nu e doar in filme. Si ca oamenii inca se mai pot privi in ochi, profund. Si inca mai pot construi impreuna. Trebuie doar sa gaseasca oameni care sa ii vada cu adevarat …

Cu drag,

Ra Lu ❤

Publicat de

File de viata! Povesti despre oameni reali! Iubiri impartasite! Sau nu! Lectii! Asumari! Prin viata noastra trec oameni! Unii raman, altii nu! Cei care raman sunt aici! Si tot aici sunt, mai ales, cei care nu raman! Keep it real, babe! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.